nieuwkomer AA

NIEUWKOMER

WELKOM

Welkom bij de AA, een plek waar hoop, herstel en gemeenschap samenkomen! We zijn verheugd om jou hier te verwelkomen en je te ondersteunen op je reis naar een nuchter en vervuld leven.

Als nieuwkomer ben je niet alleen. In deze warme en gastvrije omgeving zul je mensen ontmoeten die begrijpen wat je doormaakt, omdat ze zelf soortgelijke ervaringen hebben gehad. Samen vormen we een krachtige gemeenschap van steun, begrip en bemoediging.

Bij de AA geloven we in de kracht van gedeelde verhalen en ervaringen. Hier kun je je hart openen, zonder oordeel, en jezelf zijn. We moedigen je aan om te luisteren naar anderen en je eigen verhaal te delen. Door dit te doen, zul je niet alleen inspiratie vinden, maar ook anderen inspireren met jouw eigen reis.

De weg naar herstel kan uitdagend zijn, maar je hoeft deze reis niet alleen af te leggen. Hier zul je mensen vinden die naast je staan, die je aanmoedigen en die je helpen wanneer je het nodig hebt. Samen zullen we obstakels overwinnen en triomfen vieren.

Wees trots op jezelf voor de moedige stap die je hebt gezet om hier te zijn. Wees niet ontmoedigd door eventuele tegenslagen, maar zie ze als kansen om te groeien en sterker te worden. Je hebt de kracht in je om een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen.

Nogmaals, welkom bij de AA. We zijn hier om je te ondersteunen, te omarmen en je te herinneren dat je nooit alleen bent. Samen zullen we de weg naar herstel bewandelen en een toekomst vol mogelijkheden creëren.

Vraag en antwoord

1. Wat is AA?
De AA staat voor Anonieme Alcoholisten. Het is een wereldwijde gemeenschap van mannen en vrouwen die elkaar ondersteunen bij het bereiken en behouden van nuchterheid. De AA biedt een veilige omgeving waarin mensen met alcoholproblemen hun ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren.
2. Hoe kan ik lid worden van de AA?
Om lid te worden van de AA hoef je geen formulieren in te vullen of contributie te betalen. Het enige wat je hoeft te doen, is de wens hebben om te stoppen met drinken. Je kunt simpelweg naar een AA-bijeenkomst gaan en jezelf voorstellen als nieuwkomer. De AA verwelkomt iedereen die hulp zoekt bij het bereiken van nuchterheid.
3. Zijn de bijeenkomsten van de AA vertrouwelijk?
Ja, de bijeenkomsten van de AA zijn volledig vertrouwelijk. Anonimiteit is een belangrijk principe binnen de AA. Wat er wordt besproken tijdens de bijeenkomsten blijft binnen de groep. Dit biedt een veilige omgeving waarin mensen vrijuit kunnen praten over hun ervaringen met alcohol en herstel.
4. Wat gebeurt er tijdens een AA-bijeenkomst?
AA-bijeenkomsten variëren, maar over het algemeen zijn ze informeel en inclusief. Tijdens de bijeenkomsten delen mensen hun persoonlijke verhalen over hoe alcohol hun leven heeft beïnvloed en hoe ze nuchterheid hebben bereikt. Er kunnen ook thema’s worden besproken, ervaringen worden gedeeld en suggesties voor herstel worden gegeven.
5. Moet ik religieus zijn om lid te worden van de AA?
Nee, religieus zijn is geen vereiste voor lidmaatschap bij de AA. De AA verwelkomt mensen van alle religieuze en spirituele overtuigingen, evenals mensen zonder specifieke religieuze overtuiging. Het programma van de AA is gebaseerd op spirituele principes, maar het staat iedereen vrij om zijn of haar eigen invulling aan spiritualiteit te geven.
6. Zijn er kosten verbonden aan deelname aan de AA?
De AA rekent geen kosten voor deelname aan bijeenkomsten. De financiën van de AA worden ondersteund door vrijwillige bijdragen van degenen die deel uitmaken van de gemeenschap. Als je wilt, kun je vrijwillig een bijdrage leveren om de AA te ondersteunen, maar dit is niet verplicht.
7. Wat kan ik verwachten van de AA-gemeenschap?
Bij de AA kun je een gemeenschap verwachten die gebaseerd is op begrip, steun en acceptatie. Mensen in de AA hebben vergelijkbare ervaringen en begrijpen de uitdagingen van alcoholproblemen. Je zult mensen ontmoeten die je aanmoedigen, naar je luisteren en je helpen op je weg naar herstel.

CONTACT INFO

Onze bijeenkomsten worden gehouden in het bomanshof, hier is het zelfhulpnetwerk gevestigd

Bomanshof,   Pastoriestraat 147 
 5612 EK Eindhoven

085 – 104 53 90 (hulp)

+31 (0)40-2118328 (info)