12 tradities

Welkom bij de website van de Anonieme Alcoholisten (AA) en de 12 Tradities. Onze organisatie is gebaseerd op de principes van herstel en steun voor mensen die worstelen met alcoholisme. De 12 Tradities vormen een essentieel onderdeel van ons programma en helpen ons bij het handhaven van onze gemeenschap en het bereiken van blijvende nuchterheid. Hieronder vind je een overzicht van de 12 Tradities die ons leiden op ons pad naar herstel.

Traditie 1: Onze gemeenschap heeft als enige doelstelling om nuchter te blijven en andere alcoholisten te helpen nuchter te worden.

Traditie 2: Het herstel van onze leden is afhankelijk van onze eenheid. Persoonlijke belangen moeten wijken voor het grotere geheel.

Traditie 3: Ons bestuur berust op basis van dienstbaarheid en niet op machtsposities. We zijn zelfonderhoudend en weigeren elke financiële steun van buitenaf.

Traditie 4: Onze gemeenschap is een samenwerkingsverband van autonome groepen. Elke groep heeft het recht om zijn eigen werkwijze te bepalen, zolang het doel hetzelfde blijft: herstel van alcoholisme.

Traditie 5: Onze gemeenschap heeft geen mening over externe aangelegenheden en is niet betrokken bij enig controversieel debat. We concentreren ons op herstel.

Traditie 6: Elke groep is volledig onafhankelijk, behalve in zaken die andere groepen of AA als geheel kunnen beïnvloeden.

Traditie 7: Onze gemeenschap heeft geen professionele therapeuten in dienst. We kunnen echter wel samenwerken met professionals om het herstel van individuen te ondersteunen.

Traditie 8: Anonimiteit is de spirituele basis van al onze tradities. We beschermen de identiteit van onze leden, zowel binnen als buiten de groep.

Traditie 9: Buitenliggende faciliteiten en organisaties kunnen onze naam niet gebruiken voor publiciteit, tenzij we er volledig achter staan.

Traditie 10: Persoonlijke meningsverschillen binnen de groep moeten worden opgelost met behulp van nuchter denken en respect voor elkaars herstel.

Traditie 11: We werken niet samen met andere organisaties, maar we streven naar eenheid met alle mensen die herstel zoeken.

Traditie 12: Ons doel is blijvende nuchterheid. We dragen de boodschap van herstel en de 12 Tradities uit naar anderen die hulp nodig hebben.

De 12 Tradities vormen de ruggengraat van onze gemeenschap en versterken ons vermogen om elkaar te steunen in ons streven naar nuchterheid. Ze bevorderen een sfeer van respect, samenwerking en anonimiteit.

Als je meer wilt weten over de 12 Tradities of als je hulp zoekt bij je eigen herstel, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we een nieuw leven opbouwen, vrij van de greep van alcoholisme. We staan klaar om je te verwelkomen in onze gemeenschap en je te ondersteunen op je weg naar herstel.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, bijeenkomstlocaties en -tijden, en andere bronnen die je kunnen helpen. Onze toegewijde vrijwilligers staan altijd klaar om naar je te luisteren, je ervaringen te delen en je te begeleiden op het pad van nuchterheid.

Of je nu nieuw bent in het herstelproces, al langere tijd nuchter bent of een dierbare wilt helpen die worstelt met alcoholisme, wij zijn er voor jou. Samen kunnen we de kracht van gemeenschap en de 12 Tradities gebruiken om hoop, steun en verandering te vinden.

Onthoud dat je niet alleen bent in deze reis. Er is altijd een plek waar je kunt worden gehoord, begrepen en omarmd. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze AA-gemeenschap en je te ondersteunen op je weg naar een gezond, nuchter en vervuld leven.